Press i elektronski Clipping  

Press i elektronski Clipping

Press i elektronski Clipping

Mediji u velikoj meri utiču na mišljenje ljudi, na njihovo ponašanje, na to šta će da kupuju i za koga će da glasaju. Teško da biste pronašli organizaciju koja ne bi želela da sazna šta mediji pišu o njoj, ljudima koji je predstavljaju, proizvodima i o javnim temama koje bi mogle štetiti ili koristiti. Veliki broj organizacija aktivno komnunicira sa medijima, odnosno novinarima, ali efikasna komunikacija moguća je samo ako dobro poznajete onoga sa kime komuniciramo. Moramo znati koji mediji pišu o nama, odnosno o našim temama, i što je još važnije: moramo znati koji će mediji o nama PISATI.


Kako?
Veoma jednostavno! Pored ogromne kolicine štampanih i elektronskih medija, web medija, sa kojima se svakodnevno susrecemo, ne možemo samostalno pratiti kako mediji izveštavaju o nama. A posebno ako smo za medije interesantna organizacija ili ako želimo da pratimo medije u više zemalja. Nudimo rešenje: predlažemo Vam da se pretplatite na usluge pracenja i analiza medija, kompanije NINAMEDIA , koje Vam nudi dnevni pregled medijskih izveštaja o vašoj organizaciji, predstavnicima ili rivalima, temama i interesovanjima...
U nastavku cemo Vam ukratko prezentovati nacine i mogucnosti precenja medija za Vaše potrebe. Pošli smo od pretpostavke da Vam zbirka objavljenih tekstova mora biti dostupna 24 casa na dan, bilo gde, od 01.septembra 2009. godine CLIPPING SERVIS U REALNOM VREMENU, jedinstveni servis na ovim prostorima "MOMENT CLIPPING".


MEDIJI
Kliping servis firme "Ninamedia" nudi Vam širok spektar medija, štampanih elektronskih, web, cije izveštavanje svakodnevno pratimo, kako srpskih , tako i medija sa područja bivše SFRJ, ali i ostalih evropskih država, SAD, kao i ostalih zemalja sveta.


KLJUČNE REČI - KLJUČNE TEME
Ključne reči koje pratimo mogu da obuhvataju šire tematske celine, a mogu da budu i sasvim konkretno odredene. Odreduju se naknadno i stvar su dogovora između naručioca i izvođača u vreme praćenja medija. Po potrebi se mogu menjati, dopunjavati ili skraćivati, u potpunosti se prilagođavaju relanim potrebama klijenta, sa minimum balast obajava.


DOSTAVLJANJE
Dostavljanje je koncipirano tako da Vam nude brze, jednostavne i sistematizovane preglede svih članaka iz štampanih medija, svih priloga objavljenih u elektronskim medijima, kao i svih relevantnih objava sa web portala, blogova...

Zato smo za Vas pripremili:
Dnevnu dostavu u elektronskom obliku uz pomoc naše aplikacije WebClipp, koja omogucava dostup do objavljenih priloga na Internetu.
Svakodnevno Vam skrećemo pažnju na važne članke iz štampanih medija i priloge iz elektronskih medija uz pomoc e-mail-a, u rokovima, uslovima i terminima prema vašim instrukcijama koje možete menjati i prilagođavati potrebama vaše kuće na dnevnom nivou.


Možete odabrati:
obaveštavanja sa linkom, koji Vam omogucava da pogledate članak (ne zauzima prostor na Vašem računaru)
obaveštenja sa člankom (zauzima prostor na Vašem racunaru)
Štampanu ili eletktronsku zbirku objavljenih priloga šaljemo u periodičnosti koja odgovara potrebama i dinamici klijenta.

ALARM KLIPING                                                                                                                                                                              Kako bi naši klijenti u potpunosti mogli da se oslone na naš servis, razvili smo uslugu obaveštavanja putem sms-a u kriznim situacijama kada određena vest može loše da utiče na poslovanje klijenta i ugrozi ili naruši njegov tržišni položaj, imidž i ugled. O takvom sadržaju klijenta obaveštavamo u ranim jutarnjim satima, uz istovremeno informisanje dva ovlašćena predstavnika klijenta putem SMS poruke.


E-mail kontrole
E-mail kontrole predstavljaju nadogradnju WebKlipa. Postoje dva načina kontrole. U prvom primeru, odmah nakon objavljivanja korisnik dobija direktan link kao vezu sa objavljenim prilogom, koju može pregledati na našoj Internet strani. Time se izbegava opterecivanje memorije na racunaru korisnika naših usluga.

U drugom slucaju, koga klijenti najviše i zahtevaju, umesto linka na Vaš e-mail dobijate direktno objavljene priloge u elektronskom obliku, koje nakon toga možete pregledati na Vašem racunaru.


TROŠKOVI
Pošli smo od pretpostavke da su korisnici naših usluga ograničeni po pitanju finansija namenjenih za pojedine delatnosti u koje zasigurno spada i pracenje medija. Takvi imaju mogućnost da se pretplate na kliping kod koga jednom sedmicno dostavljamo zbirke objavljenih priloga. Taj oblik klipinga je 50% jeftiniji, a u kombinaciji sa elektronskim nacinom dostavljanja omogucava redovno, brzo i jednostavno obaveštavanje. Na taj način ste u mogućnosti da dnevno pregledate, štampate i memorišete sve objavljene priloge, a da istovremeno jednom sedmično dobijate kompletnu zbirku u papiru. Ukoliko se pretplatnik odluči za zbirku objavljenih priloga, cene varijabilnog dela troškova smanjuju se za 5%.

BESPLATAN PROBNI PERIOD
Svim korisnicima naših usluga nudimo besplatno probno praćenje medija u trajanju od 10 dana. Za to vreme se pretplatnik i izvodač dogovore da li su kriterijumi za praćenje medija pravilno utvrđeni. Na kraju probnog perioda naša usluga je onakva kakva odgovara našem partneru, a istovremeno smo u mogućnosti da zajednički precizno odredimo koja cenovna opcija najviše odgovara našem partneru.


 

 

Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas: +381 (21)475 4200

Poslednje vesti

Arhiva vesti